Forskare har tagit fram den bästa raggningsrepliken.
Forskare: Det här är den perfekta raggningsrepliken - Foto: Pixabay

Forskare: Det här är den perfekta raggningsrepliken

Vi alla har någon gång kört en dålig raggningsreplik. Nu är det ett minne blott, forskare i England har nämligen tagit fram den perfekta raggningsrepliken.


”Tjena kexet! Står du här och smular..?” eller ”Snygga skosnören, ska vi hångla?” är exempel på klassiska och riktigt dåliga raggningsrepliker. Men nu är det slut med cringe-snacket, forskare i England har nämligen forskat fram den perfekta raggningsrepliken. 

Viren Swami är professor i psykologi med inriktning på romantik och attraktion. På Anglia Ruskin University har han tillsammans med kollegor forskat fram enkla riktlinjer för hur du ska ragga och samtidigt tagit fram den optimala raggningsrepliken. 

Forskaren förklarar för Mirror Online att det finns ”gyllene regler” man måste följa. 

– Även om det kanske inte finns någon exakt formel för att lyckas finns det enkla riktlinjer att följa för att få en bra start på samtalet vid en första dejt eller vid ett första möte, säger Viren Swami till Mirror.

Tidigare studier visar att man har 30 sekunder på ge ett bra första intryck för en potentiell partner. Professor Swami berättar för Mirror: 

– Med så liten tid att göra ett bra intryck är första orden viktiga i närmandet av en potentiell partner, fortsätter Swami. 

Bästa raggningsrepliken

Istället för att krångla till det med långa invecklade meningar och raggningsrepliker har professor Swami kommit på den bästa öppningsfrågan. 

”Vad är ditt favorittopping på pizzan?” 

Han förklarar att vid första anblick kanske det inte låter som den mest romantiska inbjudan med frågan är omöjlig att svara "ja" eller "nej" på, vilket är att föredra. Frågan är öppet ställd och stärker dessutom tanken av ömsesidighet. 

– Ömsesidighet är ett nyckelbegrepp i socialpsykologi, helt enkelt betyder det att man svarar på en positiv åtgärd med en annan positiv åtgärd, säger han och fortsätter: 

– På detta sätt är det möjligt att bygga samtalet med utbytande svar och därmed en relation. Denna typ av inledande ljusa och hjärtliga frågor är kreativa, personliga och ger intressanta svar. Dessutom är det högst sannolikt att du får samma fråga tillbaka vilket leder till en naturlig konversation. 

I motsats till den bästa raggningsrepliker ”Vad är ditt favorittopping på pizzan?”, har forskaren också tagit fram det sämsta sättet att starta en konversation på. 

– En riktigt dålig raggningsreplik är: ”Jag gillar verkligen att läsa”. Att säga ett faktum eller påpekande utesluter vidare diskussion och ger ingen ömsesidighet, vilket gör det mer troligt att det blir ett snabbt slut på den romantiska dejten. 

Dejtingtrender kommer och går, läs här om den nya dejtingtrenden som du säkert redan har råkat ut för. Dessutom avslöjar tjejer hur killar borde ragga, läs allt om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du bra på att ragga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.