Måndag 15 Aug
Stockholm

Goldman Sachs hotar bloggantagonist

Finansbloggaren Mike Morgan uppmanas att stänga ner sin blogg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WALL STREET. Investmenbanken Goldman Sachs har startat ett rättsligt krig mot finansbloggaren Mike Morgan, som bloggat väldigt kritiskt om banken, dess styrelse och handlingar. Advokatbyrån Chadbourne & Parke har fått i uppdrag att gå vidare och varna Morgan i ett brev att han kan hamna i domstol om han inte stänger ned sin blogg.

För bara fem veckor sedan började Morgan blogga på Facts about Goldman Sachs. Sedan tidigare är han själv finansiell rådgivare och började med inlägget "Styr Goldman Sachs världen?", samtidigt som bloggen annars mest handlar om andra företag vid Wall Street, skriver The Daily Telegraph.

Folket på Goldman Sachs är i upplösningstillstånd och i brevet som är daterat den 8 april skriver de att bloggen "strider mot flera av Goldman Sachs intellektuella rättigheter" samt "antyder ett förhållande" med banken själv.

Morgan tror själv att ärendet kommer att hamna i domstol. Han menar att han har följt lagen och har alla rättigheter till att driva sajten, samt säger att det tydligt framgår i sidhuvudet att bloggen är fristående från Goldman Sachs.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.