Goldman Sachs hotar bloggantagonist

Finansbloggaren Mike Morgan uppmanas att stänga ner sin blogg.


WALL STREET. Investmenbanken Goldman Sachs har startat ett rättsligt krig mot finansbloggaren Mike Morgan, som bloggat väldigt kritiskt om banken, dess styrelse och handlingar. Advokatbyrån Chadbourne & Parke har fått i uppdrag att gå vidare och varna Morgan i ett brev att han kan hamna i domstol om han inte stänger ned sin blogg.

För bara fem veckor sedan började Morgan blogga på Facts about Goldman Sachs. Sedan tidigare är han själv finansiell rådgivare och började med inlägget "Styr Goldman Sachs världen?", samtidigt som bloggen annars mest handlar om andra företag vid Wall Street, skriver The Daily Telegraph.

Folket på Goldman Sachs är i upplösningstillstånd och i brevet som är daterat den 8 april skriver de att bloggen "strider mot flera av Goldman Sachs intellektuella rättigheter" samt "antyder ett förhållande" med banken själv.

Morgan tror själv att ärendet kommer att hamna i domstol. Han menar att han har följt lagen och har alla rättigheter till att driva sajten, samt säger att det tydligt framgår i sidhuvudet att bloggen är fristående från Goldman Sachs.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.