Manshaus vill förklara sig för polisen.
Nu vill Philip Manshaus prata med polisen. - Foto: Cornelius Poppe/TT, TT

Manshaus krav: Vill förklara sig för polisen

Terror- och mordanklagade miljonären Philip Manshaus, 21, ville inledningsvis inte prata med polisen om sina gärningar. Men nu har han ändrat sig, meddelar den misstänktes advokat.


Nyheter24 har tidigare skrivit om mordet på styvsystern Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, 17, och attacken mot moskén al-Noor i Bærum.

Philip Manshaus ska ha filmat sin aktion med en GoPro-kamera och burit med sig flera vapen.

Den misstänkte sitter för närvarande häktad och under strikt isolering – och motiven till gärningarna tros vara rasistiska. 

Ändrat sig

Efter dådet har inte den misstänkte gärningsmannen velat prata med polisen om det inträffade. Men under torsdagen kom det fram att 21-åringen har ändrat uppfattning – och nu vill prata.

– Jag kan nu meddela att Philip Manshaus önskar att få förklara sig för polisen. Vi har gjort polisen medvetna om detta, och närmare tidpunkt för förhöret kommer att beslutas gemensamt, sa Fries till Norska TV2 på torsdagen.

På fredagsmorgonen kunde hon dock bekräfta för kanalen att han vill förklara sig för polisen redan under fredagseftermiddagen. 

Plötsliga vändningen 

Fries kommer att vara med på förhöret, men vill inte kommentera vad som ligger bakom den förändrade viljan att prata hos den misstänkte, skriver Dagbladet.  

Läs mer: Brottsexpert svarar: Det straffet kan Manshaus få om han fälls 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för mord i Uppsala i september

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.