Måndag 26 Sep
Stockholm

Greta Thunberg listas som en av världens främsta tänkare

Greta Thunberg prisas
Greta Thunberg prisas som en av världens främsta tänkare. Foto: Mary Altaffer/AP/TT, Pixabay

Tidskriften Prospect nominerar Greta Thunberg som en av världens främsta tänkare. På plats 8 hittar vi den svenska miljöaktivisten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Priserna bara haglar över klimataktivisten Greta Thunberg, 16. Under året har hon fått den franska regionen Normandies frihetspris och GQ:s "Game changer of the year", för att nämna några av utmärkelserna. 

Nu är det dags igen, för den brittiska tidskriften Prospect har listat Greta på plats 8 av de 50 mest främsta tänkarna i världen.

"Efter en sommar av värmeböljor och skogsbränder i hemlandet Sverige, bestämde sig Greta Thunberg för att inte gå till skolan: Om planeten inte hade någon framtid, argumenterade hon, var det ingen vits att studera", löd motiveringen.

Asperger, en superkraft

Greta som berättade om hatet hon får ta emot på Instagram, skrev hur hennes asperger fungerat som en superkraft, något som Prospect också tog upp i motiveringen.

"Hon säger att hennes autism är långt ifrån ett hinder – utan hjälper henne att se världens problem som svartvita. Hon talar verkligen med en svidande tydlighet", skriver tidningen.

Listan toppades av den kurdiska matematikern Caucher Birkar som är professor på University of Cambridge. 

Greta Thunberg listas som en av världens främsta tänkare. Bildkälla: Stella pictures
Är du glad för Gretas skull?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.