Donald Trump går återigen till attack mot Greta Thunberg.
Donald Trump går återigen till attack mot Greta Thunberg. - Foto: Patrick Semansky / TT, Riccardo Savi / TT

Trumps nya attack mot Greta Thunberg: "Chilla Greta, chilla!"

Nu har Donald Trump gått till attack mot Greta Thunberg igen. Den här gången tycker presidenten att klimataktivisten ska ta det lite lugnare och se en film med en vän.


Tidigare har Nyheter24 skrivit om när Greta Thunberg har fått kritik. Bland annat har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uttalat sig och sagt vad han tycker om Thunberg.

– Talet i FN, till exempel. Många såg det som oerhört kraftfullt. Jag såg en ung tjej som har ångest och verkligen tror på det hon säger, att världen kommer gå under snart, sa Åkesson till Expressen.

Även den färgstarka TV-personligheten och artisten Alexander Bard, 58, har i podcasten Under femton sågat Thunberg. 

– Det är så vansinnigt ytligt. Det är bara Stureplan en gång till. Brilliant minds är inget att ha, Jag tycker inte att "sankta Greta" är det minsta intressant, säger Bard i podcasten. 

Den kända programledaren Jeremy Clarksons har också uttalat sig om Greta Thunberg. Han har tidigare kallat henne "bortskämd snorunge" och bett henne "gå tillbaka till skolan"

Trumps kritik

Tidigare har även Donald Trump gått till hårt angrepp mot Thunberg, när han hånfullt skrev så här om klimataktivisten i ett uttalande på Twitter: 

"Hon verkar vara en väldigt glad ung tjej som ser fram mot en ljus framtid. Fint att se!".

Nu har Trump kritiserat klimataktivisten ännu en gång genom att skriva ytterligare en tweet om Thunberg. Trump kommenterar att Greta Thunberg har blivit utsett till årets person av tidsskriften Time.

"Så löjligt. Greta måste jobba på sina aggressionsproblem. Sedan borde hon gå på bio med en vän. Chilla Greta, Chilla!"


Thunbergs komiska svar

Efter Trumps första uttalande om 16-åringen var det många som fick sig ett gott skratt när Greta Thunberg valde att byta sin Twitter-bio: 

Greta Thunberg bytte sin Twitter-bio till Trumps uttalande. Foto: Twitter

Och nu kör hon en favorit i repris! 

Denna gången har hon skrivit: "En tonåring som jobbar på sina aggressionsproblem. Chillar just nu och går på bio med en vän."

Greta Thunbergs ny Twitterbio. Foto: Twitter

LÄS MER OM GRETA HÄR:

Greta Thunbergs tuffa utspel: "Då skulle regeringen falla lätt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.