- Foto: Jonas Ekstromer / Jessica Gow/TT

Här är allt du behöver veta om Mariette Hansson

Kommer Mariette Hansson att kamma hem förstaplatsen i Melodifestivalen i år och ta sig hela vägen till Eurovision? Det vet vi inte, däremot har vi samlat ihop allt du behöver veta om mellodeltagaren.


Mariette Hansson föddes i Harplinge i Halland. 2009 deltog hon i Idol och tog sig vidare till slutaudition. Hon slutade på en fjärdeplats.

Mariette Hansson, 36, kommer den 15 februari att delta i Melodifestivalen för fjärde gången med låten Shout it out. Tidigare har hon medverkat år 2015, 2017, 2018.

Allra längst kom hon 2015 då hon kom på tredje plats i finalen med låten "Don't Stop Believing". Årets låt är skriven av henne själv tillsammans med Alex Shield, Cassandra Ströberg och Thomas G:son.

ÅRETS HOMO PÅ QX GAYGALA

På QX Gaygala så utsågs Mariette till "Årets homo" 2010. I Hänt extra berättar Mariette att hon kom ut under gymnasietiden. Innan hade hon länge gått runt och oroat sig för hur hennes vänner och familj skulle reagera. 

– Det var jättelätt att komma ut bland vänner, men mycket svårare i familjen. Det var väldigt svårt för de accepterade inte, säger hon till tidningen QX.

Släppte julsingel med Carola

22 november 2019 släppte Mariette Hansson tillsammans med Carola singeln "O Come, All Ye Faithful” som spelades in till tv-programmet Carolas Advent. Carola berättade då hur hon känner för Mariette till Gala Mafazine. 

– Jag är så tacksam att Mariette ville göra den här låten tillsammans med mig, och gick in i det med hela sitt hjärta. Hon har sådan feeling i sin röst och fick mig att våga lite mer och det var något frigörande i det, säger Carola till Gala Magazine.

IHOP MED SMYCKESDESIGNERN AMANDA OSCARSSON

I oktober 2018 blev Mariette Hansson officiellt ihop med smyckesdesignern Amanda Oscarsson, 29. Det hela uppenbarade sig under modeveckan kom det förälskade paret hand i hand till Grand Hôtel i Stockholm för att spana in Camilla Thulins kommande klädkollektion.

LÄS MER: Carolas känslosamma ord – om romansen med en kvinna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Mariette Hansson tar sig hela vägen till Eurovision?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.