Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Löfven om coronavirusets framtid: "Beredda att trycka på knappen"

- 10/03/2020, 22:16 -

Stefan Löfven (S) höll en presskonferens under tisdagskvällen med anledning av coronavirusets fortsatta spridning i Sverige. Statsministern menar att vi befinner oss i "ett maratonlopp".

Över 300 personer i Sverige har smittats av coronaviruset.

Under tisdagen höjde Folkhälsomyndigheten risken för att smittan sprids inom landet från "måttlig" till "mycket hög".

Personer som visar symtom på viruset uppmanas nu att stanna hemma från sina arbetsplatser

– Har man ett arbete där man möter andra människor bör man stanna hemma, det gäller i hela landet, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, under en presskonferens.

"Kommer vara med oss länge"

På tisdagskvällen har statsminister Stefan Löfven (S) suttit i ett krismöte genom en videokonferens med andra världsledare.

Vi befinner oss i ett maratonlopp, vi måste vara förberedda på att det här kommer vara med oss länge, säger Löfven under en presskonferens.

Kan stoppa folksamlingar

Statsministern säger till P4 att regeringen nu är beredd att hindra större folksamlingar.

– Vi är beredda på att om i de fall expertmyndigheten anser att vi ska begränsa folksamlingar eller evenemang av större slag så trycker vi på knappen och är beredd att fatta beslut direkt när expertmyndigheten uttrycker det, säger han.

Läs även: Toppolitiker hånade coronahysterin – sitter nu i karantän