Obama riktar en känga mot regeringen i USA.
Obama riktar en känga mot regeringen i USA. - Foto: Vincent Thian/TT, Alex Brandon/TT, Susan Walsh/TT

Barack Obama: "De som styr vet inte vad de gör"

Barack Obama riktar stark kritik gentemot USA:s sätt att hantera coronaepidemin på. "Många av dem låtsas inte ens ta ansvar" sade han bland annat i ett tal till avgångsstudenter på internet.


Den före detta amerikanske presidenten Barack Obama är inte särskilt givmild med sina åsikter och kommentarer kring Donald Trumps ledning.

Riktade kritik gentemot regeringen

Under ett tal till avgångsstudenter under lördagen passade han dock på att rikta kritik gentemot landets regering och besluten de tagit under hanteringen av covid-19.

– Mer än något annat har den här pandemin helt och fullt avslöjat att många av de som styr inte vet vad de gör. Många av dem låtsas inte ens ta ansvar. Om världen ska bli bättre, är det upp till er, sade Obama i ett livestreamat tal på internet till studenterna.

Fler svarta amerikaner dör i covid-19

Han passade även på att ta upp det faktum att svarta amerikaner är överrepresenterade i dödsstatistiken för corona, rapporterar Svt.

– En smitta som den här belyser bara de underliggande ojämlikheterna och extra bördorna som svarta grupper historiskt sett har haft att göra med i detta land, säger Barack Obama i talet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.