Måndag 23 Maj
Stockholm

Advokaten ansågs för galen för Trump – sparkades

Donald Trumps advokat sparkas då hon ansågs "för galen".
Donald Trumps advokat sparkas då hon ansågs "för galen". Foto: Bildkälla: Stella Pictures & Jacquelyn Martin/TT.

Donald Trump har själv hävdat valfusk flera gånger och hans anhängare har till och med påstått att döda människor har röstat. Men advokaten Sidney Powell har påstått saker som till och med anses "för galna" för Trump, så nu har hon sparkats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Donald Trumps advokat Sidney Powell har fått sparken. Ett besked som presidenten och hans anhängare tagit då hon anses "för galen" för Trump. 

Ända sedan de stora amerikanska medieföretagen började utropa Joe Biden som segrare av det amerikanska presidentvalet har Trump och hans anhängare gått ut med påståendet om valfusk. 

Det har handlat om felaktiga förtidsröster, räknade röster som kommit in försent, att valobservatörer inte tillåtits in i lokaler och till och med att röster från döda människor ska ha räknats. Trumps stab krävde bland annat att röster skulle räknas om i flera delstater. 

Donald Trump har påstått valfusk. Bildkälla: Stella Pictures.

Påstår att tre miljoner döda har röstat

Men Trumps advokat Sidney Powell tycks ha gått över gränsen. Hon påstår att en global konspiration ligger bakom Bidens vinst. 

Under en presskonferens förra veckan påstod hon en "kommunistisk komplott", närmare bestämt hävdade hon att hackare från Kina och Venezuela snott röster från Trump och gett till Biden. 

I helgen sa Powell även i intervjuer att hennes egna granskning visar att tre miljoner döda amerikaner har röstat och att sammanlagt sju miljoner röster "stulits" från Trump till Biden, enligt Washington Post.

Trumps advokater Rudy Giuliani och Sidney Powell. Bildkälla: Jacquelyn Martin/TT.

Trump irriterad

Enligt New York Times var presidenten irriterad både på Powell och advokaten Rudy Giuliani efter torsdagens pressträff. Bland annat ska han ha klagat på det faktum att Giuliani hade svettproblem, som resulterade i att hans hårfärg rann ned längs ansiktet, vilket blev stort i media. 

Rudy Giuliani hade problem med svett under presskonferensen. Bildkälla: Jacquelyn Martin/TT.

"För galen för Trump"

Under söndagen kom beskedet om att Powell sparkats. Detta efter att flera i Trumps stab, inkluderat presidenten själv, ansett att hon gått för långt. I meddelandet skrev Trumps medarbetare att hon "utövar sina egna lagar".

– Hon var till och med för galen för presidenten, säger en kampanjmedarbetare till Washington Post.

Trumps stab bestämde sig för att göra sig av med Powell. Bildkälla: Twitter.

LÄS MER: 

Oväntade uppgifterna: Donald Trump ställer upp i valet 2024. 

Så hög lön har USA:s president. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela