Donald Trump godkänner coronastödpaketet.
Donald Trump godkänner coronastödpaketet. - Foto: Bildkälla: Patrick Semansky/TT.

Efter hårda kritiken – Donald Trump godkänner stödpaketet

Efter mycket om och men kunde ett beslut tas inatt av USA:s president. Donald Trump har valt att godkänna det stödpaket som kongressen tagit fram, vilket kommer påverka miljontals amerikaner.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om att USA:s president Donald Trump tidigare vägrat godkänna det coronastödpaket som landets kongress förhandlat fram. 

Men inatt hade presidenten tillslut bestämt sig för att godkänna stödpaketet. 

Stödpaketet innebär att 900 miljarder dollar delas ut som bland annat arbetslöshetsersättning och bidrag, efter de ekonomiska spår som coronapandemin lämnat efter sig. 

För låg summa

Anledningen till att Trump varit negativt inställd till förslaget ska vara att han ansåg att summan, på 600 dollar till varje skattebetalande amerikan, var för låg. 

"Varför vill politiker inte ge folket 2000 dollar istället för 600 dollar? Ge vårt folk pengar!", twittrade presidenten tidigare. 

Nu inleds, enligt ett uttalande från Vita huset, en process för att öka beloppet på checken, skriver Aftonbladet. 

Kritik från båda sidor

Donald Trumps agerande har fått kritik från både demokrater, republikaner och tillträdande president Joe Biden, som "fördömer" beteenden. 

Tidigare har den republikanske senatorn Pat Toomey sagt att Trump riskerar att bli ihågkommen för att ha skapat "kaos och misär" om han skulle låta miljontals amerikaner vara utan arbetslöshetsstöd och samtidigt riskerat att delar av statsapparaten stängts ner. 

Republikanen Larry Hogan har uttryckt att president Trump borde ha lagt mer tankekraft på beslutet för flera månader sedan, skriver Bloomberg.  

Bildkälla: Patrick Semansky/TT.

LÄS MER: 

Här vaccineras Joe Biden – och därför väntar Trump

Nu varnar grannarna Trump: "Du får inte bo här"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.