Fredag 16 Apr
Stockholm

Ebbas ess i rockärmen inför rättegången: Ett hemligt vittne

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Foto: Jonas Ekströmer/TT. Foto:

Förberedelserna inför rättegången mellan Ebba Busch och den 81-årige mannen är igång, och nu kan KD-ledarens advokat avslöja ny, potentiellt avgörande, information om ett vittne de planerar att kalla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch34, befinner sig i en utdragen hustvist med en 81-årig man, gällande en fastighet utanför Uppsala. 

Läs mer: Ebba Busch och hustvisten – det här har hänt

I mars inleddes en förundersökning om grovt förtal mot KD-ledaren och i oktober väntas en rättegång i ärendet.

Och det är i samband med de muntliga förberedelserna inför den som vi nås av de nya, troligtvis viktiga detaljerna i tvisten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Busch kommer kalla sju vittnen

Bägge parter kommer kalla sina egna vittnen till rättegången. Ombudet Johann Binninge har uppgett att hans klient, den 81-årige mannen, kommer kalla minst tre personer.

Ebba Busch har antytt att hon kommer kalla sju personer till rättegången. Till Expressen delger advokat Katrin Björklund mer ingående information om en av dessa:

– En närmast självskriven person i vittnesbåset är en av Ebba Buschs väninnor som var med inne i mannens hus när affären gjordes upp och kontraktet undertecknades, säger Björklund.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Uppfattade 81-åringen som "normal"

Nyckelvittnet kan bli den person som väger allra tyngst under förhandlingarna, skriver Expressen.

Hon har tidigare sagt att hon uppfattade 81-åringen som "helt normal" och medveten om innebörden av det kontrakt han signerade.

Busch har också för avsikt att kalla flera vittnen som var med när hon träffade 81-åringen drygt en vecka efter att de signerat huskontraktet. 

Läs mer:

KD:s förslag: Förbjud slöja på lågstadieelever

Så var Margaux Dietz bror Theo inblandad i Ebba Buschs husaffär

Kommentera
Kopiera länk
Dela