Söndag 9 Maj
Stockholm

Åkessons avslöjande om framtida jobbplanerna: "Min dröm"

Foto: SVT/Anders Wiklund/TT
Foto: SVT/Anders Wiklund/TT. Foto:

Går du och undrar vad SD-partiledaren Jimmie Åkesson drömmer om att syssla med när hans politiska karriär nått sitt slut? Det berättar han nämligen om i kvällens "30 minuter".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under onsdagskvällen gästar partiledare Jimmie Åkesson SVT2:s "30 minuter" – där han klargör sina krav för en eventuell regeringsbildning.

Och beskeden är tydliga. SD kommer kräva inflytande i förhållande till partiets storlek, allra helst om de tvingas agera stödparti.

– Jag tror inte man kan uppnå någon millimeterrättvisa i det där. Utan min poäng är någonstans att det är rimligt att ett parti som har 20 procent av rösterna kanske har ett lite större förhandlingsutrymme än ett parti som precis klarar riksdagsspärren, säger Åkesson i programmet, och syftar på Kristdemokraterna.

Foto: Skärmavbild/SVT

"Det funderade jag på innan"

Men det är inte det enda Åkesson lämnar besked om under programmet.

Programledare Anders Holmlund passar nämligen på att fråga lite om hans framtida jobbplaner. Åkesson är den partiledare som suttit allra längst – men är samtidigt relativt ung. 

Så vad är hans drömyrke när den politiska karriären en dag är över?

– Kanske bli journalist. Det funderade jag på innan jag hamnade på den här sidan av politiken, säger Åkesson i programmet.

"Du får skicka in en ansökan till SVT", säger programledare Anders Holmlund. Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Åkessons TV-drömmar

Om, och i sådant fall när han planerar att ge upp politiken för journalistdrömmarna förblir osagt. Men han står redo med en färdig idé.

– Min dröm är att ha ett eget program där jag kan ställa alla er till svars för alla oförätter genom åren, säger Åkesson och syftar på den svenska journalistkåren. 

Vad tror du om Jimmie Åkesson som programledare – hiss eller diss?

Läs mer:

Åkesson och Jomshof i konflikt om islam: "Tölpargumentation"

Jimmie Åkesson om valet i USA: "Trump har lyckats ena"

Kommentera
Kopiera länk
Dela