Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar håller en pressträff på söndagen.
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar håller en pressträff på söndagen. - Foto: Christine Olsson/TT.

Nooshi Dadgostar missnöjd med Löfvens besked: "Ovärdigt"

Under dagens pressträff säger Vänsterledaren Nooshi Dadgostar att partiet kommer rösta för att fälla regeringen Löfven på måndagens misstroendeomröstning. "Vi har visat på en övermänsklig kompromissvilja", säger hon.


På dagens pressträff bemöter Vänsterledaren Nooshi Dadgostar det besked som statsminister Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) gav idag angående frågan om marknadshyror. Statsministern meddelade tidigare under dagen att man beslutat att bostadsmarknadens parter själva ska få förhandla frågan om marknadshyror. 

– Inget annat parti har, med mig veterligen, tagit ett så stort ansvar för att Sverige ska kunna styras under den här mandatperioden, inleder Nooshi Dadgostar och fortsätter: 

– Vi har visat på en övermänsklig kompromissvilja.

Dadgostar menar på att Löfven har låtsats uppfylla Vänsterpartiets krav och att det fortfarande finns ett överhängande hot om marknadshyror. Hon beskriver januaripartiernas förslag som "riggade förhandlingar".

– Hyresgästföreningen tas bara som gisslan för att genomföra marknadshyror. Det erbjudande de får är helt enkelt att få skriva på ett avtal om att marknadshyror ska genomföras, säger Nooshi Dadgostar. 

"En punkt av 73"

Nooshi Dadgostar säger att hon vill att regeringen stryker punkt 44 som handlar om fri hyressättning. Då kommer Vänsterpartiet rösta gult imorgon, det vill säga inte rösta för att fälla statsministern. 

– Det är ovärdigt att en regering ägnar sig åt politiskt spel i en sådan allvarlig situation, istället för att lösa ut den här frågan på riktigt. Detta handlar om en punkt av 73, en punkt som vi tycker ska strykas, säger hon. 

Imorgon klockan 10 hålls en misstroendeomröstning om statsminister Stefan Löfven i riksdagen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!