Söndag 24 Okt
Stockholm

EU:s sladdförslag möts av motstånd: ”Fått massor av tid"

EU:s sladdförslag möts av motstånd: "Fått massor av tid"
EU:s sladdförslag möts av motstånd: "Fått massor av tid". Foto: Steve Johnson/Pexels, John Thys/TT

​EU har på förslag att införa en gemensam laddningsstandard för elektroniska enheter, något som har fått den amerikanska tech-jätten Apple att ryta ifrån. Trots motståndet menar ​EU:s konkurrenskommissionär att branschen fått tid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

EU-kommissionens har på förslag att införa en gemensam laddningsstandard för diverse elektroniska enheter.

Förslaget har fått den amerikanska tech-jätten Apple att ryta ifrån, som oroar sig för att lagstiftningen kan leda till att innovation hämmas, skriver The Guardian.

Apple, som anser att konsumenter i Europa och världen över kan ta skada om förslaget går igenom, bekymrar sig vidare för att det kan leda till att en enorm mängd skräp eftersom befintliga laddare inte längre kommer kunna säljas, enligt Market Watch

"Tiden är mogen för lagstiftning"

Margrethe Vestager, EU:s konkurrenskommissionär, slår dock fast vid att införa en gemensam laddningsstandard för elektroniska enheter som säljs inom EU trots techbranschens motstånd.

– Vi har gett branschen massor av tid för att komma med sina egna lösningar. Nu är tiden mogen för lagstiftning, säger hon i ett uttalande och fortsätter:

– Det här är en viktig seger för våra konsumenter och för miljön och i linje med våra gröna och digitala ambitioner, enligt The Guardian.

Kommentera
Kopiera länk
Dela