Måndag 23 Maj
Stockholm

"Övervägde att bryta av min iPhone i två delar"

Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen.
1 av 9
Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen. Foto:
Debatt i Almedalen om vad som skapar innanförskap I panelen från vänster: Petter Stordalen koncernchef Nordic Choice Hotels, Hidayet Tercan, entreprenör, Annie Lööf, näringsminister och Mikael Damberg, gruppledare Socialdemokraterna.
2 av 9
Debatt i Almedalen om vad som skapar innanförskap I panelen från vänster: Petter Stordalen koncernchef Nordic Choice Hotels, Hidayet Tercan, entreprenör, Annie Lööf, näringsminister och Mikael Damberg, gruppledare Socialdemokraterna. Foto: Scanpix Sweden / SCANPIX SWEDEN
Folkpartiets Jan Björklund under fredagen.
3 av 9
Folkpartiets Jan Björklund under fredagen. Foto: SCANPIX SWEDEN
Jonas Sjöstedt (V) höll tal under torsdagen.
4 av 9
Jonas Sjöstedt (V) höll tal under torsdagen. Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Jonas Sjöstedt (V).
5 av 9
Jonas Sjöstedt (V). Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / SCANPIX SWEDEN
Jonas Sjöstedt (V).
6 av 9
Jonas Sjöstedt (V). Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Jonas Sjöstedt (V)
7 av 9
Jonas Sjöstedt (V). Foto: SCANPIX SWEDEN
Fi:s Gudrun Schyman.
8 av 9
Fi:s Gudrun Schyman. Foto: SCANPIX SWEDEN
Jonas Sjöstedt (V).
9 av 9
Jonas Sjöstedt (V). Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Nyheter24:s utsände Viktor Adolfsson var på ett seminarium om opinionsbildning i sociala medier. Och höll på att bli galen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
För övrigt:

- I går kväll var jag på Popvänstern. Det var precis som det låter på namnet.

- I dag presenterar Expressen sin "Snyggast i Almedalen"-lista. Vi på Nyheter24 föredrar personlighet framför utseende - i dag presenteras vinnarna av Sveriges sexigaste politiker 2013.

- Trots att det är Folkpartiet och Jan Björklunds dag här går det ändå inte att betala med euro på restaurangerna. Skandal!

VISBY. Jag kanske borde ha insett det, men tyvärr tog jag plats långt in i lokalen och då var det för sent.

På fredagen var jag på ett av Almedalens mer välbesökta seminarier den här veckan. "Hur jobbar de bästa opinionsbildarna på nätet?" arrangerat av Almega.

Det skulle dröja sju minuter innan jag ville gå därifrån. Efter cirka 25 minuter var det nästan så att jag övervägde att bryta sönder min iPhone på mitten och kasta de två kvarvarande delarna på panelen.

Anledningen? Det här var som att lyssna på en diskussion från 2009 om att bloggarna ersatts, eller snarare kompletterats, av sociala medier. Men det var egentligen inte det som var problemet. Det var att alla i panelen tyckte och tänkte likadant. År 2013 är alla sociala medie-experter.

Det är givetvis inte panelisterna Hampus Brynolf, Brit Stakston, Matti Palm och Martina Lind som är problemet. Felet ligger i att det hade räckt att en av dem var på plats. PR-delen av att arbeta med sociala medier var kvadrupelt representerad - av fyra personer med fina titlar som nickade i takt.

Varför inte bjuda in någon representant från medierna? Någon helt vanlig person som använt Twitter eller andra sociala medier på ett bra sätt? Eller, Gud förbjude, en person som inte är en "etnisk svensk mitt i livet".

Avtalsrörelsen och Kommunals busstrejk nämndes som positiva exempel på opinionsbildning av panelen. Två initiativ med en gigantisk organisation i ryggen och som förmodligen tagit hjälp av konsulter för att lyckas. Det som verkligen är intressant är ju de exempel där någon lyckas utan all denna hjälp. #albyärintetillsalu, någon?

Jag som hade haft en rätt bra vecka hittills fick till slut känna på det som alla varnat mig för. Alla tycker likadant, men ingen säger egentligen någonting av värde. "Jag håller med", var kanske den vanligaste frasen under seminariet här på fredagseftermiddagen.

Om jag hade velat veta hur Twitterstormar "påverkar vanliga människor" och hur man kan använda Google+ i framtiden hade jag åkt hit för tre år sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt