Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) kommer ge en lägesuppdatering för hur det går med det utlovade högkostnadsskyddet under onsdagsmorgonen.
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) kommer ge en lägesuppdatering för hur det går med det utlovade högkostnadsskyddet under onsdagsmorgonen. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Då ger regeringen besked om elstöd: "Uppdatering om vad som händer framåt"

Regeringen kommer under onsdagsmorgonen berätta mer om hur hushåll och företag ska kompenseras för de höga elpriserna.


Energi-och näringsminister Ebba Busch (KD) och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) håller pressträff om högkostnadsskydd under onsdagen klockan 08.15.

— Det kommer att blir mer information kring var vi är, en uppdatering om vad som händer framåt, säger Andia Gemsjö, pressekreterare hos Busch, till TT.

Lovade högkostnadsskydd första november

Deltar gör också Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg och Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör tillika finansdirektör Peter Wigert.

I valrörelsen lovade Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna att ha ett högkostnadsskydd på plats för saftiga elräkningar den 1 november.

TT
/
/
/
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.