Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män har roligare med män än med kvinnor – i alla fall på jobbet

- 18/12/2014, 19:03
Män som jobbar med män har det roligare, visar ny studie.
1 av 3

Män som jobbar med män har det roligare, visar ny studie.

Ap

Detsamma gäller för kvinnor som jobbar med kvinnor. Här lite män från The Office.
2 av 3

Detsamma gäller för kvinnor som jobbar med kvinnor. Här lite män från The Office.

Youtube

En jämlik könsfördelning leder dock till högre produktivitet.
3 av 3

En jämlik könsfördelning leder dock till högre produktivitet.

Youtube

Arbetsplatser där fördelningen mellan könen är jämn är mer produktiva, visar en ny studie. Men på arbetsplatser där ett kön dominerar har man det roligare.

Jobbar du på en mans- eller kvinnodominerad arbetsplats och känner att du aldrig riktigt får någonting gjort? Det här kan vara förklaringen.

Arbetsplatser med jämn könsfördelning är nämligen produktivare, visar en ny studie, enligt Business Insider. Det är universitetet George Washington och Massachusetts institut för teknik som genom att studera åtta år av data och enkäter från över 60 kontor i USA och runt om i världen kommit fram till denna slutsats.

Det visade sig att kontoren med stor mix av kvinnor och män var produktivare och drog in mer intäkter än de som dominerades av ett kön.

I samma studie upptäcktes även att män har roligare när de jobbar med andra män, och det samma gäller för kvinnor som jobbar med andra kvinnor. De undersökta enkäterna vittnade om att människor var mindre tillfreds på kontor med jämn fördelning. Dessutom upplevdes samarbetet som sämre på dessa kontor. 

– Våra resultat visar att anställda samarbetar bättre på homogena arbetsplatser. Däremot är produktiviteten sämre på dessa arbetsplatser, skriver Sara Fisher Ellison och Wallace P. Mullin i studien, enligt Business Insider.

Kanske är det så enkelt som att människor är mer produktiva när de inte har det så roligt hela tiden.

Bildkälla


Är det viktigt med jämn könsfördelning på arbetsplatser?