Män som jobbar med män har det roligare, visar ny studie.
Män som jobbar med män har det roligare, visar ny studie. - Foto: Ap

Män har roligare med män än med kvinnor – i alla fall på jobbet

Arbetsplatser där fördelningen mellan könen är jämn är mer produktiva, visar en ny studie. Men på arbetsplatser där ett kön dominerar har man det roligare.


Jobbar du på en mans- eller kvinnodominerad arbetsplats och känner att du aldrig riktigt får någonting gjort? Det här kan vara förklaringen.

Arbetsplatser med jämn könsfördelning är nämligen produktivare, visar en ny studie, enligt Business Insider. Det är universitetet George Washington och Massachusetts institut för teknik som genom att studera åtta år av data och enkäter från över 60 kontor i USA och runt om i världen kommit fram till denna slutsats.

Det visade sig att kontoren med stor mix av kvinnor och män var produktivare och drog in mer intäkter än de som dominerades av ett kön.

I samma studie upptäcktes även att män har roligare när de jobbar med andra män, och det samma gäller för kvinnor som jobbar med andra kvinnor. De undersökta enkäterna vittnade om att människor var mindre tillfreds på kontor med jämn fördelning. Dessutom upplevdes samarbetet som sämre på dessa kontor. 

– Våra resultat visar att anställda samarbetar bättre på homogena arbetsplatser. Däremot är produktiviteten sämre på dessa arbetsplatser, skriver Sara Fisher Ellison och Wallace P. Mullin i studien, enligt Business Insider.

Kanske är det så enkelt som att människor är mer produktiva när de inte har det så roligt hela tiden.

Bildkälla


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det viktigt med jämn könsfördelning på arbetsplatser?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.