Söndag 9 Maj
Stockholm

Forskare: Så påverkas ditt dejtande och sexliv om du röker

Det finns många negativa konsekvenser av att röka.
1 av 3
Det finns många negativa konsekvenser av att röka. Foto: TT
Bland annat på ditt dejtande.
2 av 3
Bland annat på ditt dejtande. Foto: TT
Och även på sexlivet.
3 av 3
Och även på sexlivet. Foto: TT

Rökning är inte bara dåligt för hälsan, det kan också påverka dina relationer och ditt sexliv menar forskare.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla vet nog vid det här laget att rökning är skadligt för hälsan, men det finns faktiskt ännu fler negativa saker med att vara beroende av cigaretter visar forskning.

Rökning kan nämligen påverka hur attraktiv du anses vara, ditt dejtande och till och med ditt sexliv, det skriver Metroxpress.

När det kommer till attraktion och dejtande så är rökning en tydlig dealbreaker för många. I en undersökning gjord av dejtingsidan Partnermedniveau.dk svarade 61 procent att de inte skulle vilja dejta en rökare.

Personer fick också beskriva sitt första intryck av en rökare. Det vanligaste orden var "ohälsosam" och "ohygienisk". Så det verkar helt klart som att rökning inte gör att personer uppfattar dig som snyggare.

I en annan undersökning gjord av Match.com svarade nästan 90 procent att de hellre dejtande person som inte rökte och mer än hälften sa att rökpauser på första dejten verkligen var avtändande.

Det finns också flera studier som visar att rökning gör personer sämre in sängen. Professorn Panayiotis M. Zavos vid University of Kentucky säger till och med att "rökning har en direkt negativ effekt på en mans sexdrift".

Forskning har visat att män som röker både har mindre sex än män som inte röker, och att de dessutom känner mindre njutning när det väl har det. Och anledningen till det är helt och hållet fysisk menar Richard Milsten, som skrivit boken "The Sexual Male".

– Rökning förstör de glatta musklerna i penisen och kan orsaka svårigheter att få stånd, säger han.

Och det är inte bara männen som påverkas av rökning, även kvinnor får sexproblem relaterade till rökning. Forskare vid Columbia University har kommit fram till att rökning kan göra kvinnor mindre känsliga både i och runt vaginan, skriver Metroxpress.

Så det kan vara dags att fimpa för gott om du vill hitta kärleken och ha ett så bra sexliv som du bara kan. Behöver du lite hjälp på traven? Kolla då in den här videon som kommer få dig att aldrig mer tända en cigarett.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur långt tid det tar för kroppen att återhämta sig efter att en slutat röka.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Röker du?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela