Söndag 1 Aug
Stockholm

Brandchef i Rosengård avgår i protest

Henrik Persson saknar stöd för sina säkerhetsförslag och lämnar som styrkeledare i Rosengård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Henrik Persson, brandbefäl i Rosengård, avgår med omedelbar verkan i protest mot högsta ledningen. Utryckningarna, som oftast innebär hot och stenkastningar, tär på brandmännen.

Polisen har tidigare sagt att de måste vara beredda på att ungdomar kan slänga molotovcocktails på dem. Nu kan brandchefen inte längre garantera sina kollegors säkerhet.

Persson ,som också sitter i Brandmännens riksförbunds styrelse, har inte fått igenom förslag som ska förbättra säkerheten. Han kommer att återgå till en tjänst som vanlig brandman.

– Jag känner inget stöd från vår högsta ledning. De lyssnar inte på våra krav som ska trygga arbetsmiljön, säger Persson, som är styrkeledare, till Sydsvenskan.

Han menar att han inte kan garantera personalens säkerhet. Säkerhetsåtgärderna har handlat om allt från taktiken vid utryckningar i Rosengård till storleken på arbetsstyrkan.

– I dag är vi sju, men vi måste vara nio man för att klara vattenförsörjningen vid en lägenhetsbrand högt upp i en fastighet, säger han till Sydsvenskan.

I måndags brann det på nytt i Rosengård - då i en sopstation på Bennets väg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela