Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tågtrafiken i Stockholm stängs av

Nyheter | 28/04/2009 14:48

Helgresenärer får stora problem.

Banverket stänger av all tågtrafik mellan Stockholms central och Stockholm södra i helgen. Hundratals avgångar med pendel- och fjärrtåg påverkas. SJ sätter in ersättningsbussar och tror att det ska fungera smidigt.

– Vi hoppas att det inte blir något kaos men uppmanar alla resenärer att vara ute i god tid och titta på vår webbsida, förklarar bolagets biträdande presschef Ulf Wallin.

Att tågen stoppas mellan klockan 13.15 på fredag till klockan 13.25 på söndag beror på att Banverket ska arbeta med signalsystemet i den så kallade getingmidjan. När allt är klart utlovas färre förseningar.

Under avstängningen avgår alla tåg norrut som vanligt från centralen. X 2000 mot Göteborg körs också från centralen, men via Västerås och Örebro i stället för via Norrköping. För att hinna med måste resenärerna vara ute en timme före ordinarie avgångstid.

Regionaltåg mot Hallsberg och Katrineholm avgår från Södertälje Syd, och ersättningsbussar avgår från centralen 40 minuter före den ordinarie avgångstiden. X 2000 mot Malmö körs däremot från Stockholm södra och ersättningsbussar från centralen avgår från Stockholm en halv timme före ordinarie avgångstid.

Tåg söderifrån ersätts med bussar på motsvarande sätt, och därför blir ankomsterna till centralen senare än i vanliga fall.

Skrivet av: