Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

T-banetrafiken igång igen efter brand

Nyheter | 05/09/2009 15:16

Polisen klassar branden som arbetsplatsolycka. Inga personer kom till skada.

Tunnelbanetrafiken är igång igen efter branddramat i en tunnel vid T-centralen i Stockholm. Ingen person rapporteras ha skadats. Polisen klassar branden som en arbetsplatsolycka och den hänger ihop med arbetena på Citybanan.

– Brandmännen hittade inga personer i anslutning till branden eller inne i tunneln. Det verkar som att tåget har stått stilla när det började brinna, säger Björn Engström, presstalesman på polisens länskommunikationscentral i Stockholm, till Svenska Dagbladet.

Larmet om att ett arbetståg brann i en tunnel kom till räddningstjänst vid tolv-tiden under lördagen. Därefter gjorde polis och räddningstjänst en stor räddningsinsats mot T-centralen, som spärrades av. T-banetrafiken stoppades helt.

– Tåget står 25 meter in i en tunnel mot Kungsträdgården, säger Engström till Svenska Dagbladet.

Sedan 13.45 har t-banans gröna och röda linje varit i trafik igen. Tågen stannar dock inte på T-centralen. Gröna linjen stannar inte heller på Fridhemsplan.

Skrivet av: