Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Eld hotar majbrasorna

Nyheter | 29/04/2009 00:05

Det traditionella Valborgsfirandet hotas i en rad kommuner i landet.

Det traditionella Valborgsfirandet hotas i en rad kommuner i Syd- och Västsverige. På grund av brandrisken i skog och mark har eldningsförbud införts och det kan stoppa både fyrverkerier och majbrasor.

Det är alldeles för torrt i markerna och risken för spridning av elden är stor. Därför råder det eldningsförbud i flera nordvästskånska kommuner, säger stabsbrandmästare Roger Norén vid Helsingborgs brandförsvar till Helsingborgs Dagblad på nätet.

I nordvästra Skåne har nio av tio kommuner förbjudit eldning.

På måndagen utfärdade även länsstyrelsen i Kalmar län ett eldningsförbud. Räddningstjänsten i länet har beslutat att inte ge någon dispens för arrangörer av majbrasor, skriver Barometern. Eldningsförbud råder även i Blekinges och Kronobergs län, enligt Blekinge Läns Tidning.

I en rad kommuner i Södra Älvsborg verkar det också som att brasorna ställs in efter problem med gräsbränder i området den senaste tiden. Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund införde på tisdagen ett eldningsförbud som berör kommunerna i området, skriver Borås tidning.

Man får väl njuta av det fina vädret istället för brasor, säger Markus Bodén på räddningstjänsten i Borås till tidningen.

Skrivet av: