Hyfsad Valborg utan grövre våld

Valborg var relativt lugn i år, utan större ungdomsbråk.


Satsningen gav utdelning i år också. Många poliser och föräldrar ute, massor av uthälld sprit och hemtransporterade tonåringar ledde på de flesta håll till en Valborg utan stora ungdomsbråk eller allvarlig misshandel.

Halvstökigt, hyfsat, relativt lugnt, lite värre än en vanlig helgkväll var återkommande beskrivningar från landets polisbefäl tidigt på morgonen efter Valborgsnatten.

Och på sina håll var det positivare än så.

– Vi har lyckats bra. Det har varit mycket folk på stan, vi har beslagtagit mycket sprit men vi har sluppit krogvåld, slagsmål och fyllebråk, sade vakthavande befäl Pia Persson på Gotland.

I Östersund talade polisen om "bra stämning på stan"

I andra distrikt har misshandel och fylla förekommit och folk har tagits in för tillnyktring men polisen är ändå nöjd med att inget allvarligare hänt. I Barkarby norr om Stockholm sköt polisen varningsskott i luften sedan en fältassistent hotats till livet och poliserna bombarderats med ölburkar av ett stort ungdomsgäng. Ingen människa skadades och ingen greps. I flera län råder eldningsförbud och majbrasorna uteblev vilket gjorde att naturliga samlingspunkter, och tillfällen till bråk, försvann.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.