Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hyfsad Valborg utan grövre våld

Nyheter | 01/05/2009 06:34

Valborg var relativt lugn i år, utan större ungdomsbråk.

Satsningen gav utdelning i år också. Många poliser och föräldrar ute, massor av uthälld sprit och hemtransporterade tonåringar ledde på de flesta håll till en Valborg utan stora ungdomsbråk eller allvarlig misshandel.

Halvstökigt, hyfsat, relativt lugnt, lite värre än en vanlig helgkväll var återkommande beskrivningar från landets polisbefäl tidigt på morgonen efter Valborgsnatten.

Och på sina håll var det positivare än så.

– Vi har lyckats bra. Det har varit mycket folk på stan, vi har beslagtagit mycket sprit men vi har sluppit krogvåld, slagsmål och fyllebråk, sade vakthavande befäl Pia Persson på Gotland.

I Östersund talade polisen om "bra stämning på stan"

I andra distrikt har misshandel och fylla förekommit och folk har tagits in för tillnyktring men polisen är ändå nöjd med att inget allvarligare hänt. I Barkarby norr om Stockholm sköt polisen varningsskott i luften sedan en fältassistent hotats till livet och poliserna bombarderats med ölburkar av ett stort ungdomsgäng. Ingen människa skadades och ingen greps. I flera län råder eldningsförbud och majbrasorna uteblev vilket gjorde att naturliga samlingspunkter, och tillfällen till bråk, försvann.

Skrivet av: