Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtogs mitt under valborgsfirandet

Nyheter | 30/04/2009 21:07

Polisen har inte gripit någon misstänkt.

I Uppsala anmälde en 16-årig flicka att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök vid 13-tiden på dagen. Efter att polisen hört henne gjorde bedömningen att hon utsatts för en våldtäkt, skriver Upsala Nya Tidning på nätet.

Flickan är inte från Uppsala och är osäker på platsen där övergreppet inträffat. Nu söker polis efter ett gäng på sex unga män.

– Det är förmodligen bara en som begått övergreppet mot henne, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala län, till TT vid 21-tiden på kvällen.

Annars säger han att valborgsfirande börjat lugnt med tanke att det är så mycket folk ute. Vid 21-tiden hade ett 20-tal personer omhändertagits för fylleri i Uppsala.

Calle Persson, informatör vid Skånepolisen, säger att ungefär fem personer omhändertagits för fylleri i Lund och en ung man gripits misstänkt för våld mot tjänsteman.

Skrivet av: