Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varg siktad i Södertälje

Nyheter | 02/05/2009 14:20

Pensiönär fick foto på vargen som strövade utanför huset.

Pensionären och amatörfotografen Allan Wallberg fick en spännande lördagsförmiddag hemma i Hölö, en och en halv mil söder om Södertälje.

Mitt när han satt och redigerade bilder på barnbarnen ringde en granne och berättade att en varg synts i området.

– Jag tog på mig stövlarna och gick ut. Det blev en kanonträff, säger Allan till Dagens Nyheter.

Vargen strövade runt i ett skogsområde i trakten när den siktades av människor.

– Jag har aldrig sett varg här. Bara hört talas om att får rivits för fyra år sedan, berättar en märkbart tagen Allan Wallberg för DN.

– När jag var på väg tillbaks till bilen såg jag vargen. Den var 20-25 meter bort. Vi stod och titta på varandra innan den vände och lufsade in i skogen.

Allan Wallberg hoppade då in i bilen och körde en bit innan han tog sina bilder av vargen. Han tror att det kan röra sig om en ung hanne som är ute och letar revir.

Enligt länsstyrelsen finns det inga vargrevir i Stockholms län för tillfället. De flesta vargar som kommer till huvudstadsområdet vandrar in norrifrån, främst från Uppland.

I höstas sköts en varg som rivit 27 får i Norrtäljetrakten.

Hittills i år har flera rapporter om varg från skogarna kring just Norrtälje kommit in, men inga av dessa har kunnat bekräftas.

– Vi kommer därför försöka titta noggrant på den här bilden som togs i dag, säger länsstyrelsens rovdjursansvariga, Hanna Dittrich Söderman till Dagens Nyheter.

Skrivet av: