Barn kastade stenar mot cirkusdjur

Polisen försökte lugna stenkastande barn i Bredäng.


Ett 50-tal barn och ungdomar uppges ha kastat stenar mot cirkusdjur i Bredäng i södra Stockholm, uppger Söderortspolisen. En polispatrull åkte dit och försökte tala barnen tillrätta.

–Personalen var upprörd. Inga djur träffades, men både människor och djur befann sig i riskzonen, berättar Ove Svantesson vid Söderortspolisen.

Barn- och ungdomsgruppen ville inte erkänna någon stenkastning. I och med att personalen inte ville göra någon polisanmälan försökte patrullen förklara allvaret i situationen genom att tala barnen tillrätta.

Men de var föga intresserade av att lyssna.

En timme senare var stenkastningen igång igen.

– Då hade man återupptagit det här eländet och patullen stannade kvar tills föreställningen var över. Personalen beskrev situationen som mycket jobbig och har sagt att det alltid är så här när de är i Bredäng, säger Svantensson.

Efter föreställningen packade personalen på cirkus Viktoria ihop cirkusen och lämnade Bredäng tidigare än planerat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.