Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotograf överfallen i Rosengård

- 24/04/2009, 08:36 -

Rånades på sin videokamera.

Frilansfotograf Jens C Hilner misshandlades och rånades på sin videokamera i samband med nattens bränder i Rosengård, rapporterar Skånskan på nätet.

Bränder, med tillhörande stenkastning mot polis och brandkår, har blivit vardag i Rosengård de senaste månaderna.

Jens C Hilner har bevakat bränderna och besökt stadsdelen sedan oroligheterna tog fart i slutet av förra året.

– Jag har fått bra kontakt med Rosengårdsborna, vi kommer bra överens. Jag är den enda från media som släppts in och fått se vad som verkligen händer där, berättar han för Skånskan.

Under kvällen utbröt nya bränder i Rosengård. Vid midnatt fotograferade Jens C Hilner ett brinnande släp när han överfölls och misshandlades. Fotografen blev slagen till marken med tre slag och sedan sparkad på kroppen. Han lyckades rädda sin stillbildskamera, men gärningsmannen fick med sig hans videokamera i stället innan han lämnade platsen.

Via gärningsmannens kompisar fick han tillbaka kameran, men den hade gått sönder efter att hamnat på marken under tumultet.

Sedan tidigare har brandmän sagt sig vara ovilliga att jobba i Rosengård efter de har utsatts för stenkastning när de ska försöka släcka bränder.

– Nu kommer nog inte journalister och fotografer våga besöka Rosengård. Det finns många bra killar där, men det finns även ett fåtal som förstör för alla, säger Jens C Hilner till Skånskan.

Hilner fick sina skador undersökta, men de ska inte vara av allvarlig art. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för misshandeln, skriver Skånskan.

Skrivet av: