Stockholm

Demonstranter försökte storma omtyckt museum i Stockholm

Enligt polisen försökte en del av deltagarna i en demonstration mot regimen i Iran ta sig in i Medelhavsmuseets lokaler.
Enligt polisen försökte en del av deltagarna i en demonstration mot regimen i Iran ta sig in i Medelhavsmuseets lokaler. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett 50-tal personer har försökt ta sig in i Medelhavsmuseets lokaler i centrala Stockholm där ett panelsamtal om demonstrationerna i Iran hölls. Polisen har gripit en person.


Läs mer

På tisdagskvällen hölls en tillståndsgiven demonstration mot regimen i Iran på Gustav Adolfs torg. Enligt polisen hade en del av deltagarna gått till Medelhavsmuseet, som ligger i närheten.

— Där har det bråkats i entrén. Jag vet inte varför man har begett sig till museet, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Polisen har fått ut de personer från entréhallen som försökt ta sig in i museet. De har förts tillbaka till Gustav Adolfs torg.

Museet ökade säkerheten

Det inträffade rubriceras som våldsamt upplopp och olaga intrång. En person har gripits.

Världskulturmuseerna, där Medelhavsmuseet ingår, uppger för TT att de var förberedda på att panelsamtalet skulle väcka känslor och att cheferna ökade säkerheten. Samtalet anordnas tillsammans med Utrikespolitiska institutet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.