Måndag 6 Dec
Stockholm

Lundström jagas av skattmas och fogde

Pirate Bay-miljonären är den enda av de fyra dömda som har tillgångar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De fyra Pirate Bay-männen dömdes till att betala 30 miljoner i skadestånd. Sista dag för inbetalningen var i tisdags. Nu jagas de fyra männen av Kronofogden. Men den enda som har tillgångar är Carl Lundström, också känd som Wasabröds-miljonären.

Eftersom Pirate Bay-männen är solidariskt betalningsskyldiga kommer Lundström behöva betala allt själv. Men samtidigt kan Lundström ha varit ute i god tid och redan sålt sina tillgångar i Sverige.

– Han börjar skingra sina tillgångar. Det låter inte bra, det kände jag inte till, säger kronoinspektör Anders Hole på Kronofogden till Expressen.

Sålt huset till hustrun

Enligt Expressen sålde Lundström sitt sommarhus i Sverige till hustrun - mindre än en vecka innan hans tillgångar frystes av länsrätten.

– Är det en fullgod överlåtelse som är gjord före det så håller den. Då är det hustruns egendom. Då är det inte hans längre, säger Anders Hole.

Samtidigt ökar Lundströms problem. Förutom skadeståndet har hans skattepliktiga förmögenhet höjts med 21 miljoner då Skatteverket anser att hans stiftelse i Liechtenstein, Tilbert Stiftung, räknas som hans privata tillgångar.

"Skyldig att betala"

Om några tillgångar hittas blir det Skatteverket som först får ta del av dessa för att betala skulden på 1,75 miljoner kronor.

– Han är skyldig att betala skatten, säger chefsrådmannen på länsrätten, Göran Schiller, till Expressen.

2008 var husets taxeringsvärde 2,2 miljoner kronor.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela