Alicias pappa fick 1,5 års fängelse

I dag dömdes pappan till 1,5 års fängelse för grov egenmäktighet mot barn.


I dag dömdes Alicias pappa till 1,5 års fängelse för grov egenmäktighet mot barn. Förutom fängelse dömde Göteborgs tingsrätt pappan att betala 88 000 kronor till mamman och 40 000 kronor till Alicia i skadestånd.

Det var under juni 2007 som den då 47-årige pappan sa att han skulle ta med sig Alicia på en släktresa till Norge. Mamma Maria gav sitt medgivande till resan som skulle vara i två veckor. Istället flydde pappan med dottern genom Marocko, Malaysia och Shanghai och slutligen till Kambodja. Men en norsk turist mötte dem i Kambodja och lände igen Alicia.

När modern fick veta detta åkte hon dit och vädjade på hjälp under en presskonferens i Phnom Penh. Pappan och Alicia stoppas dagen efter i en vägspärr, det hade då gått nästan 14 månader sedan mamman såg sin Alicia. Fyra dagar senare, den 25 juli 2008, är Alicia hemma i Sverige igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.