Polis på plats i Solna norr om Stockholm under en insats på torsdagskvällen. Två personer greps och ett vapenliknande föremål togs i beslag.
Polis på plats i Solna norr om Stockholm under en insats på torsdagskvällen. Två personer greps och ett vapenliknande föremål togs i beslag. - Foto: TT

Försökte fly från polisen – greps med vapen

Två personer greps på torsdagskvällen i norra Stockholm sedan de försökt fly från polisen. Ett vapenliknande föremål beslagtogs och de gripna misstänks för grovt vapenbrott.


Det var vid kvart i tio på torsdagskvällen som polisen skulle frihetsberöva flera personer i Solna norr om Stockholm i ett pågående utredningsärende kopplad till grov brottslighet.

Personerna som skulle gripas försökte undkomma polisen genom att springa från platsen, men två personer greps inom några minuter. Samtidigt beslagtogs ett vapenliknande föremål. De båda misstänks nu för grovt vapenbrott.

Flera platser i anslutning till platsen spärrades under kvällen av för teknisk undersökning. Polisen kunde på fredagsmorgonen inte svara på om det var ett skarpt vapen.

Polisen vill heller inte gå in på detaljer om de gripna eller vad som låg bakom torsdagskvällens insats. Inte heller om insatsen är kopplad till den senaste tidens våldsvåg.

— Det går inte i nuläget att kommentera mer än att det rör en pågående förundersökning som berör grov brottslighet i Stockholm, säger Stockholmspolisens presstalesperson Tove Hägg på fredagsmorgonen.

Ett 20-tal våldsbrott – skjutningar och sprängningar – har inträffat i huvudstadsområdet sedan juldagen, då en känd gängkriminell sköts till döds i Rinkeby.

Polisen har med anledning av utvecklingen beslutat om en så kallad särskild händelse, vilket bland annat innebär en resursförstärkning.

I förra veckan satt totalt drygt 20 personer frihetsberövade i ärenden med koppling till dåden.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!