Ytterligare tre personer har häktats efter polisrazzian i förra veckan. Arkivbild.
Ytterligare tre personer har häktats efter polisrazzian i förra veckan. Arkivbild. - Foto: TT

Fler häktade efter razzia i Sundsvall

Ytterligare tre personer har häktats efter det stora polistillslaget i Sundsvall i förra veckan, rapporterar lokala medier.


Det handlar om en 17-åring, en 18-åring och en 20-åring som misstänks för bland annat förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Samtliga personer förnekar brott och häktades på måndagen.

Sedan tidigare är fyra personer, en kvinna och tre män, häktade. En av dem misstänks för förberedelse till mord, och misstankarna rör även grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

En av de totalt sju häktade är född 2005, och ingen är äldre än 23 år. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, är tillsammans med en jämnårig man de enda som är bosatta i Västernorrland. Övriga kommer från orter i Syd- och Mellansverige.

Den häktade kvinnan medger brott medan männen nekar till anklagelserna.

Sundsvall har hamnat i fokus efter den senaste tidens våldsvåg. I torsdags slog polisen till på flera håll i staden och beslagtog automatvapen och stora mängder narkotika.

Det grova våldet i Stockholm de senaste veckorna har enligt flera medier en koppling till Sundsvall och en konflikt om narkotikamarknaden där.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.