Hovrätten friar en man i Göteborg från mordet på sin granne och sänker mannens straff till sex år och fyra månaders fängelse.
Hovrätten friar en man i Göteborg från mordet på sin granne och sänker mannens straff till sex år och fyra månaders fängelse. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man frias i hovrätten för mord på granne

Publicerades: 27 Mar, 12:18

En man i 30-årsåldern i Göteborg dömdes till livstids fängelse i tingsrätten för mordförsök på sin sambo och mord på sin granne.


Men hovrätten friar nu mannen från mordet på grannen och sänker straffet till sex år och fyra månaders fängelse, skriver Göteborgs-Posten.

Det var en helg i slutet av januari som mannen attackerade och skadade sin sambo med en kökskniv. Tre veckor senare påträffades en granne i 55-årsåldern som hade blivit knivstucken till döds i sin bostad alldeles intill.

Åklagaren anser att mannen i 30-årsåldern mördat sin granne och försökt mörda sin sambo under samma helg. Men enligt hovrätten räcker inte bevisningen för att döma mannen för mord på grannen. Hovrätten sänker därför straffet.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Larm om explosion i Sundbyberg

Sundbyberg: Polisen rapporterar om detonation

"Flera samtal om ljud från en hög smäll i centrala Sundbyberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Polisen ska utreda orsaken till olyckan i Vasastaden.", skriver polisen på sin hemsida.

Upp mot 30 grader – kan bli värmebölja

2 timmar sedan
Sol, värme och höga temperaturer. Så lyder väderprognosen för den kommande tiden. Det väntas bli allra varmast i Värmland, säger meteorolog Erik Höjgård-Olsen.

Många döda i skogsbrand i Kazakstan

3 timmar sedan
En stor skogsbrand i Kazakstan har krävt 14 liv, enligt landets departement för nödlägen. Av ett tidigare uttalande framgick att man letade efter skogsvaktare som ringats in av elden i nordöstra landsändan.

Barn allvarligt skadad efter påkörning

3 timmar sedan
En flicka är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil i stadsdelen Hageby i Norrköping, rapporterar lokala medier.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.