Statsminister Ulf Kristersson (M) inviterar till nationellt klimatmöte i Stockholm den 16 juni. Arkivbild.
Statsminister Ulf Kristersson (M) inviterar till nationellt klimatmöte i Stockholm den 16 juni. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen kallar till nationellt klimatmöte

Regeringen bjuder in till nationellt klimatmöte i Stockholm den 16 juni, meddelar statsminister Ulf Kristersson (M) på Facebook.


Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) står också bakom onsdagens inbjudan som riktas till hundratals företrädare från näringslivet, universiteten, civilsamhället och fackföreningsrörelsen.

"Näringslivet är Sveriges nya miljörörelse. Vi behöver lägga den stabila grunden för industrins gröna omställning, för ny teknik och klimatsmarta investeringar", skriver statsministern i sitt inlägg.

Syftet med mötet är enligt honom att ta in synpunkter till arbetet med den klimathandlingsplan som ska presenteras senare i år.

TT
/
/
/
/
/
Senaste nytt

199 000 nya jobb i USA i november

Vintertid 2024: När är det dags att ställa om klockan?

När blir det vintertid, vad är skillnaden mellan vintertid och normaltid och åt vilket håll vrider man egentligen klockan? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta.

Larm om kidnappning ledde till vapengömma

Flera personer misstänks ha hållit en kvinna instängd i hennes egen bostad i Mölndal söder om Göteborg. Väl i bostaden hittade polisen vapen, narkotika och ett misstänkt farligt föremål.

Misshandel lades ut på Tiktok – fem döms

Fem personer döms för en misshandel som ägde rum vid Stureplan i Stockholm i september, skriver polisen på sin hemsida. Både de dömda och den misshandlade kopplas till den gängkriminella miljön.

Regeringen tillsätter AI-kommission

Sverige ska bli bättre på AI. Det är regeringens förhoppning som nu tillsätter en AI-kommission.

Man misstänks för grov våldtäkt på Sis-hem

En man i 35-årsåldern misstänks för grov våldtäkt på ett Sis-hem i Stockholmsområdet, rapporterar P4 Stockholm.