Gösta Brunnander har utsetts till Socialdemokraternas valledare i Europaparlamentsvalet.
Gösta Brunnander har utsetts till Socialdemokraternas valledare i Europaparlamentsvalet. - Foto: Privat

Brunnander blir S-valledare i EU-valet

Socialdemokraterna har utsett sin valledare för nästa års EU-valrörelse. Det blir Gösta Brunnander, som tidigare bland annat har arbetat som biträdande stabschef hos Magdalena Andersson under hennes tid som statsminister.


Gösta Brunnander lämnar därmed sin senaste roll som biträdande avdelningschef för partiledningens sekretariat. Tidigare har han haft flera olika tjänster i Regeringskansliet.

"Brunnander har ett stort förtroende i Socialdemokraterna och hans tidigare erfarenheter kommer att vara värdefulla för partiet i kommande Europaparlamentsvalrörelse", säger Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

EU-valet i Sverige äger rum den 9 juni 2024.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.