Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tinndahn får 25 000 i skadestånd

Nyheter | 19/05/2009 10:22

Bandidospresidenten får ersättning för kraftigt lidande.

Nu har Justitiekanslern beslutat att ge Bandidosbossen Jim Tinndahn 25 000 kronor i skadestånd. Detta efter att han suttit frihetsberövad från den 27 oktober fram till den 19 november 2008.

Tinndahn misstänktes för grovt häleri, men friades. Av ersättningen är 21 000 kronor för lidande, vilket är en högre summa än brukligt. Men eftersom den mediala uppmärksamheten kring fallet varit stor så menar JK att Tinndahns lidande varit mycket större än det hade varit annars.

"Justitiekanslern konstaterar att frihetsberövandet uppmärksammades mycket i medierna både lokalt och på riksplanet. Namn och bild på Jim Tinndahn publicerades i medierna. Jim Tinndahn bör därför tillerkännas ett förhöjt belopp baserat på bedömningen att hans lidande får antas ha varit större än annars", står det i beslutet från JK.

Jim Tinndahn greps efter att polis slagit till mot Bandidos högkvarter i Helsingborg, då man misstänkte att han var inblandad i en stöldhärva med motorcyklar.

Skrivet av: