Tullen följde ett paket knark – hittade militära vapen och en termosbomb. Arkivbild.
Tullen följde ett paket knark – hittade militära vapen och en termosbomb. Arkivbild. - Foto: Arkivbild/TT & Johan Nilsson/TT

Förvarade knark värt 3,2 miljoner, vapen och termosbomb i lägenhet

Pansarskott, flera kilo knark och en termosbomb. Under sängen låg en automatkarbin från forna Jugoslavien. Vid husrannsakan i en lägenhet i Malmö avslöjades en ung knarkliga.


Nu åtalas 18-åring och två 24-åringar för bland annat synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, uppger Tullverket i ett pressutskick.

Tullen kom de misstänka personerna på spåren i januari, då ett paket med cannabis från USA lämnades över till en misstänkt. Under spaning upptäcktes hur en annan person dök upp för att hämta paketet på kvällen – för att leverera det till en tredje person. 

Tullkriminalen: "Illavarslande"

När husrannsakan genomfördes på den sista adressen uppdagades knark- och vapengömman, som innefattade krigsvapen från före detta Jugoslavien samt en så kallad termosbomb.

"Det är riktigt illavarslande att vi hittar så tunga vapen som pansarskott, automatkarbiner och termosbomber när vi slår till mot misstänkta narkotikasmugglare" säger Erik Friberg som är chef på tullkriminalen i södra Sverige i ett pressutskick.

Narkotika värt 3,2 miljoner

Narkotikan i lägenheten, kokain och cannabis, uppskattas vara värt runt 3,2 miljoner kronor på gatan.

De två 24-åringarna åtalas även för grovt narkotikabrott samt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!