Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny gorillaunge född på Kolmården

Nyheter | 21/05/2009 14:37

Gorillan Enzo har fått ett syskon.

Gorillan Enzo har fått ett syskon. Och nu jublas det på Kolmården.

– Jag är precis galen av lycka, säger Silvy Bohlin på djurparken.

Personalen var inte hundraprocentigt säker på att gorillan Naomi verkligen var dräktig.

– Man kan ta graviditetstester och använda samma som man har till kvinnor, men de kan visa fel. Att göra ultraljud är inte så lätt, det är svårt att raka gorillor på magen och det är inte säkert att de tillåter det, säger Silvy Bohlin, pressansvarig vid Kolmården utanför Norrköping

Därför utbröt stort jubel när den nya gorillan föddes, natten mot onsdagen.

– Den är så snygg, säger Bohlin och skrattar.

Den nya ungen beskriver hon som mycket pigg. Den ser stark ut och har lätt för att hålla sig fast vid mamman. Troligen är den något större än vad Enzo var när han föddes och personalen gissar att den nyfödda väger kring två kilo.

Det är ännu inte fastställt om den nya medlemmen är en hona eller hane. Personalen är avvaktande - då mamman behöver lämnas i fred med den lilla.

TT: Vad tycker Enzo om sitt syskon?

– Han är tre år och avundsjuk. Nu får pappan underhålla honom eftersom Enzo har stort behov av att leka. Han är som vilket dagisbarn som helst - det ska hända saker hela tiden.

Skrivet av: