Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genomförde en demonstration utan tillstånd i Uppsala.
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genomförde en demonstration utan tillstånd i Uppsala. - Foto: Willam Brunius/TT

NMR demonstrerade olovligt – polis tillkallad

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har demonstrerat utan lov vid Stora torget i Uppsala under lördagseftermiddagen. Polisen kallades till platsen, rapporterar Upsala Nya Tidning.


— Vi får in flera samtal om att NMR rört sig till torget för att demonstrera, vilket de inte haft tillstånd till, säger Anders Ståhlberg vid polisen till UNT.

Ett 30-tal personer ska ha deltagit. Samtidigt pågick två andra demonstrationer på platsen, båda med tillstånd. Polisen övervakade platsen för att se till att det gick lugnt till.

NMR:s demonstration väckte starka känslor hos allmänheten och tre personer försökte angripa den, varvid polisen var tvungen att ingripa.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.