Fredag 7 Okt
Stockholm

Knarkåtalad lurad av kompis och polis?

"Jag kommer att hävda att det här är en brottsprovokation."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 23-årig man, välkänd bland Faluns kriminella, står åtalad för grovt narkotikabrott. Den femte mars greps han för hantering av 1,7 kilo amfetamin.

"Jag vill inte ha den här skiten hemma"

Nu påstår han att allting varit en fälla. Och att en 24-årig man, tidigare dömd för grovt narkotikabrott, lurat både honom och polisen.

–Jag säger till han att jag inte vill ha den där skiten hemma, men han övertalar mig att ha det hemma ett tag till, säger 23-åringen i förhören, enligt Dala-Demokraten.

24-åringens fingeravtryck finns på knarket

Trots att den 24-årige mannens fingeravtryck finns på narkotikan är han på fri fot. Själv påstår han att han satt dit avtrycket i ett försök att lura sin 23-årige kamrat in i en polisfälla. Och polisen bekräftar 24-åringens berättelse.

Redan dagen innan 23-åringen greps hade 24-åringen tipsat polisen om var narkotikan fanns. Men i stället för att agera valde polisen att vänta.

Ett dygn senare, när knarket hade flyttats till en annan plats, ingrep polisen. Anledningen var för att de ville gripa en då okänd ”transportör” när denne hämtade knarket. Detta gav dock inget resultat.

Advokaten: "Det här är en brottsprovokation"

23-åringens försvarare, advokat Per Borgblad, är mycket kritisk till polisens agerande och menar att det rör sig om en brottsprovokation.

–Självklart skulle polisen ha beslagtagit narkotikan så snart det fick klart för sig var den fanns. Jag kommer att hävda att det här en brottsprovokation, att hans befattning med narkotikan inte är ett brott och därför inte ska föranleda ansvar, säger advokaten till Dala-Demokraten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.