Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tiina Rosenberg i utbrott mot studenter

- 25/05/2009, 11:02 -

Professorn hånade studenter, som lämnade föreläsning i protest.

LUND. Den kontroversiella feministprofessorn Tiina Rosenberg inledde sin föreläsning med att skälla ut sina ledarstudenter. Deltagarna blev så upprörda att de lämnade föreläsningen i protest. Universitetsledningen ska nu diskutera frågan.

– Vi för upp det på ledningsnivå, säger Cecilia Agrell, en av de tre som leder det ettåriga programmet för ledarskap inom Lunds universitet, till Skånskan.

Programmet går under namnet Akka, och genuscertifieringen syftar till att båda könen får samma förutsättningar att tillgodogöra sig studierna.

– Jag har inte sett någon anmälan än här, och vill inte kommentera detta ytterligare, säger Louise Löfqvist, utbildningsadministratör vid Centrum för genusvetenskap, till Nyheter24.

Rosenberg skulle i onsdags föreläsa om genuscertifieringen som pågår på Lunds universitet inför ett trettiotal kursdeltagare, varav tio män. De blev chockade när Rosenberg främst riktade sig mot männen, uppträdde hånfullt och ifrågasatte deras ledaregenskaper.

– Tiina Rosenberg närmast exploderade i oprovocerade aggressioner, säger en uppgiftslämnare, som vill vara anonym, till Skånskan.

Enligt Cecilia Agrell var det inte bara män som blev provocerade och hon är inte säker på hur många som lämnade föreläsningen.

Tiina Rosenberg kallar uppgifterna för "felaktiga" och menar att detta är en del i häxjakten mot henne.

– Nej. Ingenting har hänt. Ingen har blivit utskälld eller hånfullt behandlad. Det här är bara ytterligare ett sätt att försöka komma åt mig, säger hon till Skånskan.

Skrivet av: