Partiledare Jimmie Åkesson (SD) talar under Sverigedemokraternas landsdagar på Västerås kongress.
Partiledare Jimmie Åkesson (SD) talar under Sverigedemokraternas landsdagar på Västerås kongress. - Foto: Jessica Gow/TT

SD fortsatt störst bland Tidöpartierna

Sverigedemokraterna befäster sin position som Tidöpartiernas största parti, visar DN/Ipsos mätning. I mätningen har SD ett försprång framför Moderaterna på 5 procentenheter.


SD ligger nu på ett väljarstöd på 21 procent och med det över valresultatet för andra mätningen i rad. Samtidigt får Kristdemokraterna ett litet lyft och hamnar på 4 procent i stöd och Liberalerna på 3 procent, medan Moderaterna hamnar på 16 procent.

— Det är regeringspartierna som betalar priset för Tidösamarbete. Sverigedemokraterna är hittills oanfrätta. För dem innebär det ännu ingen kostnad att vara med och styra landet, säger Nicklas Källebring opinionsanalytiker på Ipsos till DN.

Bland oppositionen går Socialdemokraterna bäst och får i mätningen ett väljarstöd på 36 procent.

Undersökningen gjordes genom 1 662 intervjuer under perioden 13–26 november.

TT
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Protester när Sharif valdes till premiärminister

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Nu går Försäkringskassan ut och varnar allmänheten. Ett bluffmejl har gått ut till privatpersoner. I mejlet erbjuds elstöd för 2024, något som Försäkringskassan inte gör.

Vd: Vi vill bryta uran i Sverige

Regeringen och Sverigedemokraterna vill riva upp uranförbudet i Sverige. Ett bolag flaggar redan för att man vill bryta uran om stoppet hävs. Vi vill vara en uranproducent, säger Aura Energys vd Andrew Grove.

Dålig arbetsmiljö på jobbet? Då måste du göra det här

1 timme sedan
Att jobba övertid är inte helt ovanligt men för många kan det vara en extra börda att ha en chef eller kollega som ofta kräver fortsatt arbete även om dagen är slut. Nyheter24 har pratat med juristen på Akademikerförbundet SSR som ger sina bästa råd och tips på hur du då ska agera.

Drönare nedskjuten i Finska viken

1 timme sedan
Ryssland sköt ned en drönare i Finska viken, cirka 40 kilometer utanför S:t Petersburg, på lördagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat med hänvisning till ryska medier.

Fruktade smittor på väg – men ingen övervakar

2 timmar sedan
Invasiva myggarter närmar sig Sverige – med fruktade virus som zika, dengue och nilfeber i bagaget. Men ingen har koll på var, om och när de dyker upp. De vektorburna virussjukdomarna står och knackar på dörren, men det finns inga avsatta medel för övervakning, säger myggforskare Anders Lindström.