Pussmannen fick fängelse

Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes av Lunds tingsrätt i dag.


Den 37-årige så kallade pussmannen fälldes på alla åtalspunkter av Lunds tingsrätt på tisdagen. Domen blev två månaders fängelse.

Mannen stod åtalad för 16 fall av sexuellt ofredande mot unga kvinnor i Lund och Malmö i två omgångar under fjolåret och i år.

Han kunde gripas sedan Lunds universitets säkerhetsavdelning kartlagt hans rörelser. Mannen var gäststudent vid medicinska fakulteten.

När domen avkunnades sade t f rådman Lena Peterson att tingsrätten såg särskilt allvarligt på det sista fallet av ofredande, skriver Skånska Dagbladet. Då drog mannen med sig en 26-årig student in i ett mörkt utrymme och tog på henne under tröjan och kysste henne innan hon lyckades ta sig loss.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han har vissa begåvningsbrister, men att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Åklagaren krävde fängelsestraff och utvisning i fem år.

Men 37-åringen, som skyllt sitt beteende på kulturkrockar, kunde lämna tingsrätten som en fri man eftersom han redan avtjänat två månader i häkte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stol återkallas: "Sluta använda den"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Gällivare

"Trafikolycka norr om Hakkas.", skriver polisen på sin hemsida.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".