En man misstänks för grov våldtäkt på ett Sis-hem i Stockholmsområdet. Arkivbild.
En man misstänks för grov våldtäkt på ett Sis-hem i Stockholmsområdet. Arkivbild. - Foto: Marcus Ericsson/TT

Man misstänks för grov våldtäkt på Sis-hem

En man i 35-årsåldern misstänks för grov våldtäkt på ett Sis-hem i Stockholmsområdet, rapporterar P4 Stockholm.


Våldtäkten ska ha ägt rum i november och offret ska vara en ung kvinna mellan 15 och 20 år, enligt åklagaren Tomas Engman.

— Jag kan inte kommentera hans roll gentemot Sis-hemmet, utan det jag kan säga är att genom den här platsen så har de träffat på varandra och lärt känna varandra, säger han till radion.

Mannen har häktats misstänkt för brottet.

TT
/
Senaste nytt

Ökat sug efter fjällstuga

Sant eller falskt: Myterna om alkohol

Tre miljoner svenskar dricker för mycket, konstateras i en ny rapport. Och de senaste åren har flera gamla "sanningar" om alkohol kastats omkull av nya rön. Ett glas vin om dagen – bra eller dåligt? Alkoholforskaren slår hål på myterna om svenskarnas favoritrusmedel.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.

Skrapade rutan för dåligt – riskerar 12 4000 kronor i böter

En 21-årig man i Uddevalla körde bil utan att ha skrapat rutan. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafiken och riskerar böter på 12 400 kronor.