Misshandeln filmades och lades ut på Tiktok. Arkivbild.
Misshandeln filmades och lades ut på Tiktok. Arkivbild. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Misshandel lades ut på Tiktok – fem döms

Fem personer döms för en misshandel som ägde rum vid Stureplan i Stockholm i september, skriver polisen på sin hemsida. Både de dömda och den misshandlade kopplas till den gängkriminella miljön.


Offret jagades och blev misshandlad med kraftiga sparkar och slag. Misshandeln filmades dessutom och lades ut på Tiktok, och detta i kombination med övervakningskameror i området gjorde att gärningsmännen kunde identifieras.

"Bevisningen var bra då brottet filmats och andra kameror i området också fångat händelsen och gärningspersonerna", säger Patrik Henriksson, operativ koordinator i lokalpolisområde Solna, i ett citat på polisens hemsida.

Stockholms tingsrätt har nu dömt fyra personer till fängelse i 1,5 år för grov misshandel. En person är under 18 år och får ett års ungdomsvård.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

2 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

2 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

2 timmar sedan
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.

Google stäms på 24 miljarder av 32 mediebolag

3 timmar sedan
En grupp av 32 mediebolag i 13 europeiska länder stämmer teknikjätten Google på 2,1 miljarder euro, motsvarande nästan 24 miljarder kronor, skriver Reuters på sin hemsida.