Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utnyttjade flickor för sex på nätet

Nyheter | 29/05/2009 10:27

Pedofilen utnyttjade rekordstort antal flickor för sex på nätet. Åtalas i dag.

En man som utnyttjat ett rekordstort antal flickor för sex på nätet åtalades på fredagen vid Uppsala tingsrätt. För att få dem att posera framför webbkamerorna hotade han att döda dem, deras familjer och kamrater.

Utredningen kring sexhärvan har omgärdats med stor sekretess och även stora delar av åtalet har belagts med sekretess.

Kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman valde dock att vid en pressträff på fredagen att avslöja något av vad som kommit fram under polisens utredning.

Den 33-årige mannen åtalas för bland annat grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande. Han misstänks ha utnyttjat 60 flickor i hela landet i åldern 11-20 år.

– De flesta flickor mannen utnyttjat och hotat har varit i 15-årsåldern. Han har sökt flickorna på ett systematiskt sätt på internet och varit mycket förslagen, säger Thomas Bälter Nordenman.

Enligt åklagaren har många av flickorna känt stor rädsla och varit övertygade om att mannen skulle sätta sina hot om att döda i verket.

Skrivet av: