Utnyttjade flickor för sex på nätet

Pedofilen utnyttjade rekordstort antal flickor för sex på nätet. Åtalas i dag.


En man som utnyttjat ett rekordstort antal flickor för sex på nätet åtalades på fredagen vid Uppsala tingsrätt. För att få dem att posera framför webbkamerorna hotade han att döda dem, deras familjer och kamrater.

Utredningen kring sexhärvan har omgärdats med stor sekretess och även stora delar av åtalet har belagts med sekretess.

Kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman valde dock att vid en pressträff på fredagen att avslöja något av vad som kommit fram under polisens utredning.

Den 33-årige mannen åtalas för bland annat grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande. Han misstänks ha utnyttjat 60 flickor i hela landet i åldern 11-20 år.

– De flesta flickor mannen utnyttjat och hotat har varit i 15-årsåldern. Han har sökt flickorna på ett systematiskt sätt på internet och varit mycket förslagen, säger Thomas Bälter Nordenman.

Enligt åklagaren har många av flickorna känt stor rädsla och varit övertygade om att mannen skulle sätta sina hot om att döda i verket.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.