Två 15-åriga flickor försvunna

Tros ha rymt till Lund.


STAFFANSTORP, Skåne -- Två femtonåriga flickor har anmälts försvunna. Föräldrarna till den ena flickan har inte haft kontakt med sin dotter sedan i tisdags.

Den ena flickan var osams med föräldrarna när hon försvann.

Dagen efter anmälde den andra flickans föräldrar att också deras dotter var borta. De båda flickorna, som också har varit borta från skolan, känner varandra väl.

Föräldrarna har sagt till polisen att de misstänker att flickorna befinner sig på okänd plats i Lund, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.