En man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sin bostad i Tullinge, söder om Stockholm, i mars 2023. Flera personer åtalas nu. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sin bostad i Tullinge, söder om Stockholm, i mars 2023. Flera personer åtalas nu. Arkivbild. - Foto: Ali Lorestani/TT

Pappa sköts ihjäl i sitt hem – fyra åtalas

Pappan till en gängkriminell man sköts i mars förra året ihjäl i sitt hem i Tullinge utanför Stockholm. Nu åtalas fyra personer för mordet, där även gängledaren Rawa Majid misstänks.


En 19-årig man åtalas för själva mordet. Två män, 18 och 20 år gamla, åtalas för medhjälp till mord, och en 24-åring åtalas för grovt skyddande av brottsling.

"Mordet bedöms vara en hämnd för annan allvarlig brottslighet i en konflikt mellan personer som är inblandade i grov organiserad kriminalitet", säger kammaråklagare Mikael Carlsson i ett pressmeddelande.

Det var natten mot den 3 mars 2023 som offret sköts ihjäl med flera skott i sitt hem där hans fru och minderåriga barn befann sig. Kort därpå greps tre personer som senare häktades misstänkta för medhjälp till mord.

Timmarna innan dödsskjutningen hade offrets son, som är i 25-årsåldern, efterlysts med namn och bild i tv-programmet Efterlyst för inblandning i ett annat våldsdåd. Enligt åklagarsidan hade dock uppdraget att mörda mannen utfärdats redan den 28 februari.

Bland de misstänkta finns även Rawa Majid, utpekad ledare för Foxtrotnätverket. Majid, som sedan flera år håller sig undan rättvisan utomlands, häktades i december i sin frånvaro för medhjälp till mordet, men åtalas inte.

Efterlysningen i tv har anmälts till Justitieombudsmannen där utredning pågår.

Mordet var ett i raden av våldsdåd som förra året riktades mot anhöriga till kriminella. Inom kort väntar åtal i ett annat mål som gäller dödsskjutningen av mamman till en gängledare i Uppsala i september.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!