Söndag 14 Aug
Stockholm

Misstänkt mord på 16-årig flicka

Två jämnåriga ungdomar har anhållits efter dådet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. En 16-årig flicka hittades natten till söndagen död i en skogsdunge i södra Stockholm.

Två jämnåriga ungdomar, en pojke och en flicka, sitter nu anhållna - misstänkta för att ha mördat henne.

Flickan, född 1993, var på fest i närheten av den plats där hon senare hittades livlös. Kamrater till henne gjorde upptäckten vid 00.40 och slog larm. Flickan låg då svårt skadad på marken. Hon fördes till sjukhus men var vid framkomsten död.

Polisen misstänker att hon mördats.

– Hon hade sådana skador att det inte är troligt att hon bara ramlat själv, utan skadorna tyder på att hon har utsatts för något yttre våld, säger Karin Solberg, informationsansvarig på Söderortspolisen, till TT.

Flickans kropp kommer att undersökas av rättsläkare för att fastställa exakt vad det var hon dog av. Hon ska inte ha utsatts för något sexuellt övergrepp.

Under nattens förhör med vuxna och ungdomar som vistades på festplatsen växte ett tänkbart motiv till dådet fram. Pojken och flickan, även de födda 1993, greps under morgonen och anhölls senare. Pojken är skäligen misstänkt för mord och flickan för anstiftan alternativt medhjälp till samma brott.

– De tre har umgåtts i samma kretsar och någonting där kan ha gått fel. Mer än så kan jag inte spekulera. Motivbilden måste vi arbeta vidare på, säger Solberg.

Ungdomarna har fått offentliga försvarare och senast på onsdag måste åklagaren fatta beslut om huruvida de ska häktas eller inte.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.