Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thomas Quick får vänta på resning

Nyheter | 01/06/2009 13:27

Överåklagare Björn Ericson behöver mer tid för att gå igenom material och begär respit.

Fallet Thomas Quick drar ut på tiden. Överåklagare Björn Ericson, chef för riksenheten för polismål, begravs i handlingar och material, vilket tvingar honom till att begära mer tid. I och med det får Quick vänta på en eventuell resning.

– Det måste rimligen ta tid, säger Ericson till Göteborg-Posten.

På riksåklagarens uppdrag ranskar Björn Ericson förundersökningarna och domarna mot Quick för att se om det finns skäl att åklagarsidan driver ett resningsförfarande.

Dessutom ska han yttra sig i mordfallet med en israeliske turisten Yenon Levi, som rör den första ansökan om resning som har lämnats in. Därför begär Ericson respit.

– Det är ett synnerligen digert material. Det är också så att de för in andra utredningar i själva resningansökan. Jag har begärt och fått beviljat anstånd till den 1 augusti, säger Björn Ericson till Göteborgs-Posten.

Quick, som numera går under namnet Sture Bergwall, är dömd för åtta mord och har tagit tillbaka samtliga erkännanden. Svea hovrätt handlägger fallet Yenon Levi.

Skrivet av: